Nog kan det vara finväder vid påsk, men så här fint minns jag inte att det varit på länge! Så soligt och varmt att vi gått i sommarkläder en del dagar, så soligt och varmt att älskade dottern och hennes kompis tig sig ett dopp i Storsjön en kväll.

Men vi börjar med dymmelonsdagen, 17 april, som var en bra dag på många sätt. Dels var det Leifs och min bröllopsdag, den femtonde i ordningen. Älskade dottern gjorde en tårta till oss och vi firade tillsammans. Den tårtan var tillägnad oss, brudparet, men också lilla Juni, Ida-Majas lilla kusin som föddes exakt den dagen.

Dels var det en bra dag rent jobbmässigt. Vi hade gudstjänsten ”Från mörker till ljus” i Åre gamla kyrka tillsammans med Årekören. Det blev stämningsfullt och darrande närvaro. Det är fint att få följa hela påskens skeende på en timme, att få uppleva smärtan och sorgen, men också den jublande glädjen. Allt det som är påsk.

Skärtorsdagen innebar både en hel del ledighet för mig med långpromenad i solskenet, men också en del förberedelser inför helgen. Jag gjorde en påsksmörgåstårta och den åt vi när mina kära föräldrar kom till oss den kvällen för att vara här och fira påsk.

Långfredagen inleddes med Meditation i gryningen i St Olofsgården. Vi var tretton stycken som möttes och stannade upp inför långfredagens berättelse, satt i tyst meditation och sedan drack kaffe och åt smörgås tillsammans. En så fin morgon!

Senare den dagen åkte vi, hela gänget, gondol upp till Åreskutan och till Igloo Åre och tog en våffla. Där satt vi i solen och åt och hade det väldigt härligt.

På kvällen hade jag långfredagsgudstjänst i Duveds kyrka. Stillsamt, lågmält, vackert med fantastisk flöjtmusik av vår kyrkomusiker Liselotte Elfsten.

Påskafton hade jag i stort sett ledigt. Mamma och jag åkte till Handöl och var med vid påskmarknaden på Hanriis café. Jag sålde mina böcker och skrivböcker, mamma sina väskor och vantar. Det blev en härlig dag i solen och med många fina möten med påskfirande människor. På kvällen mötte vi upp resten av familjen som åkt skidor mot Blåhammaren. Vi åt påskbuffé på Storulvån. Mycket gott!

På påskdagen hade jag påskdagsgudstjänst med frukost på St Olofsgården i Åre. Fina Elvira var med och sjöng så vackert! Efter det hade jag förmånen att döpa lilla Annie i Åre gamla kyrka.

Så kom annandag påsk och jag gick på några dagar ledigt. Så vi åkte till sjöstugan och där var det vinter och sommar på samma gång. Vi har fixat och grejat på gården, snickrat inne i stugan, vilat, läst böcker, haft besök av min käre bror med familj, grillat vid uteplatsen, betraktat magiska solnedgångar. Och, som sagt, vissa av oss har badat i Storsjöns vatten.

En magisk påsk. Hoppas DU haft det fint!

/Karin