Det har sannerligen varit ett helt gäng kreativa dagar! Jag är helt uppfylld och glad. Ungefär så här har det varit:

Torsdag: Konserten ”Fjällnära musik” i Åre gamla kyrka. Jag har haft den stora förmånen att få samarbeta med fantastiska musiker de här dagarna! Dels med Hans Erik Sundström, som komponerat musiken till ”Fjällnära musik” som jag sedan satt ord till. Han är dessutom en gudabenådad sångare. Här kan du läsa mer om vårt samarbete. Dels med stråkkvartetten Archi Jamt, som spelar så att tiden upphör. Magiskt!

Det kom mycket folk till kyrkan den här kvällen, och många var väldigt berörda av musiken och texterna. Det känns så fint!

Lördag: På förmiddagen mötte jag upp Jenny Michanek i Hornsbergskyrkan på Frösön för att repa vår musikföreställning ”Kallad”. Nu har vi inte framfört det på drygt ett år, men den sitter i kroppen, den gör verkligen det! Så himla roligt! På söndag gör vi den i St Olai kyrka i Norrköping. Här kan du läsa mer om ”Kallad”.

På eftermiddagen var det dags för ännu en konsert med ”Fjällnära musik”, denna gång i Heliga Ljusets Kyrka i Torvalla. Så många människor som kom, så många som jag inte träffat på länge, det var så fint att få se dem igen! Och att ännu en gång få bli berörd av musiken. Det är en ynnest!

Söndag: Ännu en gång hade jag förmånen att få medverka vid ett möte med föreningen Mö finns. Så här skrev jag förra gången jag var med. Också den här gången lät jag orden och tonerna kretsa kring hopp. Jag sjöng bland annat Sofia Karlssons ”Alltid dig nära”, ”Du liv” av Dan Andersson och några folklåtar. Jag sjöng också ”Nu spricker himlen upp” som jag skrev tillsammans med trubaduren Anders Hedén för ett antal år sedan, en sång som spritter av liv och hopp. Och jag avslutade med psalmen ”Blott en dag” som med härjedalsk text av Göran Mann heter ”N´enda dag”. Tack för förtroendet att få vara med!

Och nu är jag tillbaka hemma i Duved och solen fortsätter skina och jag repar för fullt inför kommande helg. Dels inför ”Kallad”, dels inför den musik- och berättarföreställnings om jag ska göra i Östersund på fredagsvällen om ”Drottningen af Åre”. Men jag tänker också hinna med att kratta gården. Det finns inget bättre!