Det har varit mycket ett tag med olika uppdrag. Musik- och berättarföreställningar, sång- och berättarstunder på olika håll och kanter. Desto större är glädjen de där dagarna då jag oavbrutet kan ägna mig åt skrivandet.

Jag tycker att det är väldigt roligt att vara ute och sjunga och berätta, så jag gör det gärna. Men det är också helt fantastiskt att ha dagar som är helt tomma i almanackan, då jag, utan avbrott, kan ägna mig åt att skriva.

Jag har haft några sådana dagar nu. Då tar jag med mig en termos kaffe om morgonen och går ut till skrivateljén. Där får kreativiteten flöda fritt, och det enda som bryter det där kreativitetsflödet är när jag ger mig ut på långpromenad med Gillis i vårsolen. Och kommer tillbaka med nya idéer, och sådant som suttit fast har under promenaden på något gudomligt sätt lossnat.

Kvinnan jag skriver om nu är så fascinerande att jag mer än gärna befinner mig i berättelsen om henne och hennes liv. Jag ser så mycket fram emot att kunna dela med mig av den framöver.