Skidåkning

Jag har skrivit och arbetat hela förmiddagen och längtat ut! När lunchen kom spände jag på mig skidorna och gav mig av. Det är en makalös lyx att ha så nära till längdspåret som vi har. Jag gillar verkligen att åka skidor. Att glida fram längs spåret, låta hjärtat jobba, låta tankarna sväva fritt.

Och det är något med att arbeta med kroppen som sätter igång kreativiteten! Alldeles oavsett om jag åker skidor, promenerar, springer eller simmar så kommer idéerna. Ord, formuleringar, toner… Ofta behöver jag gå direkt till datorn eller skrivblocket, när jag kommer hem från en träningsrunda, för att anteckna sådant som kommit till mig. Ofta leder det till ingenting alls. Ibland leder det till ord som blir sångtexter eller bokmanus.

Emellanåt har jag lurar när jag tränar. Då lyssnar jag på böcker, radioprogram eller poddar. Aldrig, eller åtminstone nästan aldrig, på musik. jag gillar prat och ord.

3 svar på ”Skidåkning

  1. Det är likadant för mig. När jag promenerar med Otis kommer en massa tankar och formuleringar. Tyvärr är det sällan jag skriver ned dem. Men ibland poppar en bild upp och då kommer pennorna snabbt fram. Och vad härligt för dig att ha skidspåret så nära!

  2. Lägg fram en skrivbok på köksbordet så du har den nära till hands när du kommer hem från promenaden med Otis. Kanske en bok utan ränder, så är den bra både för ord och bild. Tänk så mycket spännande du skulle fylla den med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.