Öppnas vid händelse av min död

Boken ”Öppnas vid händelse av min död” ligger tydligen på bästsäljarlistor världen över, och jag blev rekommenderad av en vän att läsa den. Jag är mitt i den nu, och vill inte ha något annat att göra än att läsa. Den är skriven av en författare jag aldrig ens hört namnet på, och utspelar sig i Sydney och Melbourne. Handlingen kretsar kring en rad olika personer med olika svåra förvecklingar som gör att dessa människor kommer i kontakt med varandra på ett oväntat sätt.

I början tyckte jag att den var lite naivt ”feelgood-aktig” i handlingen och i författarens sätt att formulera sig. Men när jag vaggats in i detta lite myspysiga, kommer helt andra stråk med i bilden. Svek, förlåtelse, smärta… De stora livsdramorna spelas plötsligt upp på ett sätt som går rätt in i kroppen på mig. Jag tror det är hennes förmåga att skriva om det svåra i ena stycket för att sedan vara lite så där ”putslustig” i nästa. Detta att lite kastas fram och tillbaka.

Och så förundras jag, och imponeras, av hennes sätt att hålla i alla trådarna, alla personerna, alla konflikterna. Allt som på något sätt ska spinnas vidare på, och i bästa fall knytas ihop mot slutet. Men jag är inte där än. Slutet är ännu långt borta. Det är jag glad för. För jag vill stanna i den här boken länge än.

2 svar på ”Öppnas vid händelse av min död

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.