Skriv ditt liv – Åredalens folkhögskola

Den här morgonen ägnar jag mig åt att förbereda kursen ”Skriv ditt liv” som jag ska leda på Åredalens folkhögskola om några veckor. En veckas sommarkurs med 17 deltagare. Det här ska bli så roligt! Så jag sitter i ena stunden på altanen och dricker kaffe och funderar och försöker göra upplägget så klart jag bara kan. I nästa stund står jag vid mitt skrivbord och skriver ner idéer och övningar vi ska använda oss av.
Och jag är så obeskrivligt nyfiken på deltagarna i kursen! Några känner jag till lite grann, men de flesta är ännu bara ett namn på ett papper. Ja, vilka är de? Vad bär de med sig för berättelser? Erfarenheter? Upplevelser? Vad längtar de efter att skriva om? Jag ser så mycket fram emot att få träffa dem!
Jag tror verkligen på idén att skriva sitt liv. Varje människa har ett liv värt att skriva om. ”Varje människa bär en historia”, som Marie Bergman sjöng en gång. Att skriva sitt liv för att andra ska få läsa, eller att skriva för sin egen skull. För att få se sina upplevelser och minnen i ord. Det gör något med oss.

6 svar på ”Skriv ditt liv – Åredalens folkhögskola

  1. Vad härligt med skrivarkurs! Jag har sällan haft så roligt som när jag gick en skrivarkurs under ett år (och som extra bonus blev det en bok publicerad dessutom). Alla dessa intensiva diskussioner om texterna, alla dessa olika alternativ att vrida och vända på formuleringarna, hitta det som funkar och st stryka, stryka och stryka allt onödigt!

  2. Du kommer att bli en toppenlärare! Jag minns en skrivarkurs på Medlefors fhsk en varm augustivecka. En av de härligaste veckor jag upplevt. Vi hade lärare som t ex Aino Trosell, Inger Alvén, Inga-Lina Lindqvist..vi bodde fint, åt gott och hade mycket givande skrivardagar. Hoppas ni få en härlig vecka.

  3. Hej Karin! Ja, det här ska bli roligt! Så skoj att du har positiva erfarenheter från skrivarkurs! Det är något visst att få möta andra skrivarglada och dela berättelser tillsammans. /Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.