Magisk morgon i Åredalen

I går morse skulle jag åka och leverera ”Drottningen af Åre” på några ställen. Jag la in skidorna i bilen för att passa på att ta en tur i Åre Björnen. Vilken tur att jag gjorde det, för det blev en helt magisk morgon, en helt magisk skidtur.

Efter en rätt trött torsdag var det skönt i går att känna att jag hade nya krafter i kroppen. Så jag gick upp tidigt, skrev en lång stund, gjorde en del administration innan jag gav mig iväg.

Helt nypreparerade spår, en sol som sakta gick upp, tystnad och stillhet. Ja. magiskt.

När jag kom hem städade jag ut julen och nu känns huset nästan som nytt. Och ljuset flödar in genom fönstren. Visst känns det att ljuset är på väg tillbaka nu? Vi går mot vårvinter, vi går mot den femte årstiden.

2 svar på ”Magisk morgon i Åredalen

  1. Så vackert! Här har vi både haft lite snö, sett den regna bort och sedan fått lite vitt igen inatt. Inga skidspår har jag i närheten, heller inga fjäll, men jag hoppas att vintern blir långvarig och att jag kan gå och springa i vit natur samt åka lite pulka med barnen. Vårvinter kan i bästa fall vara någon vecka i mars på dessa breddgrader (om man haft tur med vintern innan, vill säga).

  2. Tack! Ja, visst är det vackert! Då anar jag att du bor lite söderut… Har förstått att det är mest här i norr vi har så mycket snö denna vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.