I går hade jag förmånen att sitta ner med en annan människa och verkligen samtala. Ni vet, när samtalet går på djupet. När tårarna kommer och skrattet böljar. När allt får rymmas. Allt vad livet kan innebära. En ny vänskap är född och jag är djupt tacksam.

I dag sitter jag hemma vid köksbordet och förbereder kommande gudstjänster. Det är så glädjande att vi får ha människor med oss i kyrkorna nu. Ända upp till femtio personer! Jag är så glad att få fira gudstjänst ”på riktigt” och inte bara blicka in i en kameralins. Det känns hoppfullt, som att livet faktiskt är på väg tillbaka till något som kanske kan få kallas ”normalt”

I morgon ska jag arbeta kreativt precis hela dagen. Bearbeta mitt manus, förstås. Men också skriva en presentationstext till en antologi där jag medverkar med en novell. Och så ska jag börja förbereda en musikföreställning som jag ska få ha på Huså Herrgård i augusti. Det känns så kul att få framträda igen! Första gången på ett och ett halvt år. De som driver Huså Herrgård vill att jag gör något kring min bok ”Drottningen af Åre” och det gör jag så gärna. Jag ska ha med mig musikern Janne Tyve. Det kommer att bli så roligt.

Här gör jag en föreställning om min drottning på Östersunds bibliotek 2017.