Kyliga morgnar och dagg i gräset. Mörkret som lägger sig över byn allt tidigare om kvällarna. Rallarrosorna längs vägkanterna. Sensommaren kommer med sitt vemod. Vad blev det av den här sommaren egentligen? Skulle den behöva gå så fort? Jag känner igen mitt sensommarvemod från alla andra år. Jag är sådan.

Och ändå. I år är det på ett annat sätt, för i år längtar jag samtidigt efter hösten. Två parallella spår. Sensommarvemod i samma andetag som höstlängtan. För jag har en så rolig höst framför mig. Jag har så mycket att se fram emot vad gäller mitt författarskap. Tacksam över det! Tacksam över ”Kallbaderskan bland fjällen” som öppnat nya möjligheter.

Feelgoodfestivalen i Mariefred 27 augusti. Så roligt det ska bli! Det är också då vi får veta vem som vinner priset Årets Feelgood. Min Kallbaderska är en av fyra finalister. Så spännande!

Bokmässan i Göteborg 23-25 september! Tänk att jag äntligen ska få komma dit!

Författarturné 2-6 oktober i trakterna kring Örnsköldsvik.

Bokens dag i Östersund 13 oktober. Jag ska få dela scen med en av mina favoritförfattare Malin Persson Giolito. Kommer att kännas rätt surrealistiskt.

Men nu är nu och nu ägnar jag mig åt att ta vara på sensommaren. Vandrar i glasklar sommarluft. Dricker kaffe på altanen när det kommit lite värme. Och ska ägna dagen åt mitt manus.